DOOR OP EEN FOTO TE KLIKKEN KUN JE HET BEKIJKEN IN GROTER FORMAAT EN BETERE KWALITEIT

zondag 3 maart 2019

Vlinders

Het is lang niet bij alle vlinders het geval, maar bij het icarus blauwtje, tenminste de mannetjes, is de onderzijde van de vleugels even mooi als de bovenkant. De foto's laten het zien. Het felle blauwe zie je als hij de vleugels opent. De prachtige onderzijde met de zachte kleuren en mooie randen is goed te zien als hij de vleugels sluit. Je ziet hem vrij veel.
De sint-jansvlinder op knoopkruid. In de zomer is dat een veel geziene combinatie in het Lauwersmeer. De vlinder heeft zes opvallend rode vlekken op de zwarte ondergrond.

De rolklaver wordt graag bezocht door vlinders, zoals hier een zwartspriet dikkopje. Midden in de zomer tref je dit beeld vaak aan.

Nog een vrolijk geel beeld, hier van de kleine vos. Het is een zeer algemene vlinder. Deze soort is, net als sommige andere vlinders, helemaal afhankelijk van de brandnetel, omdat de rupsen niet van andere planten eten.

De atalanta op koninginnekruid. Een vlinder die niet zo moeilijk te herkennen is, omdat hij zo algemeen voorkomt. Het is een trekvlinder, na de winter komen ze hier naar toe vanuit zuid Europa.

Deze vlinder zat tegen het raam geplakt, het is de kleine wintervlinder. Dat is een nachtvlinder. De naam zegt het al, ze vliegen 's nachts, al zijn er ook soorten die overdag vliegen, de dagactieve nachtvlinders. Zoals de st-jansvlinder. Nachtvlinders hebben geen donker puntje aan het eind van de voelsprieten, daaraan kun je ze herkennen. Vaak zijn ze minder kleurig dan dagvlinders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten