DOOR OP EEN FOTO TE KLIKKEN KUN JE HET BEKIJKEN IN GROTER FORMAAT EN BETERE KWALITEIT

dinsdag 26 maart 2019

Dieren in het Lauwersmeer

Je ziet niet zo vaak een vos in het Lauwersmeer. Ze leven vooral in de schemer of als de nacht valt. Dan scharrelen ze hun kostje bij elkaar. Prachtige dieren, maar niet alle natuurliefhebbers zijn er gek op, omdat ze ook eieren van op de grond broedende vogels eten. Vooral op de waddeneilanden zijn er daar veel van en worden vossen er geweerd.


De ree zie je veel vaker dan de vos, al is hij ook meestal in de schemering of 's nachts actief. Op plekken waar het rustig is, zoals de Ezumakeeg, tref je ze ook wel vaak overdag aan. Vooral in de winter wel in groepen, omdat ze dan minder territoriaal zijn


Niet in het meer, maar wel in de haven van Lauwersoog kom je soms een zeehond tegen. Ze leven op het wad, dus als je een tochtje naar de zandplaten maakt, kun je ze uitgebreid bekijken.

De Schotse hooglanders moeten de groei van struiken en bomen in het Lauwersmeer tegengaan. Als het warm is zoals hier, zoeken ze het water op voor verkoeling. Geen wonder als je ook in de zomer een winterjas draagt.

Hier is goed te zien dat de konikpaarden kuddedieren zijn, hier in de Ezumakeeg. In het begin van dit jaar zijn er overtallige paarden van de Oostvaardersplassen naar het Lauwersmeer verplaatst.

Een jonge spreeuw is op zoek naar voedsel bij het Gallaway rund. In de ruig behaarde vacht zitten veel vliegjes en kleine beestjes.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten